Прокуратура заявляє про банду на Київщині. У "Батальйоні "Крим" обурені

Понеділок, 15 лютого 2016, 14:54

Прокуратура заявляє, що під прикриттям добровольчого "Батальйону "Крим" діє незаконне воєнізоване формування. У "Батальйоні "Крим" кажуть, що готові працювати в ЗСУ.

Як заявили в прокуратурі Києва, на території Київського регіону під прикриттям добровольчого корпусу так званого "Батальйону "Крим", який не входить до складу жодної офіційної структури,  діє незаконне воєнізоване формування.

У ході проведених 15 лютого обшуків за місцем проживання членів вказаного формування вилучено велику кількість вогнепальної та травматичної зброї (8 пістолетів, 12 пістолетів-кулеметів, 6 автоматів, дробовики, травматичні пістолети), 8 гранат із запалами, наркотичні засоби та велику кількість боєприпасів. 

На даний час встановлюється джерело походження вилучених предметів, а також особи, які незаконно їх зберігали. 

Прокуратура міста Києва почала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258 КК України (Терористичний акт).

У свою чергу на сторінці "Батальйону "Крим" у Facebook розміщено заяву з цього приводу. 

Там зазначають, що у квітні минулого року згідно наказу Генштабу  щодо розформування добровольчих батальйонів, бійці батальйону "Крим" здали усю зброю та вийшли з зони АТО.

З літа минулого року не раз велись переговори щодо легалізацією батальйону в складі ЗСУ, сказано у заяві.

"На жаль, перемовини закінчились нічим. З того часу бійці батальйону "Крим" працюють в рамках громадського формування, яке виконує свої функціїї по охороні громадського порядку виключно в рамках діючого законодавства та працюючи як підрозділ аеророзвідки на Сході України", - йдеться у заяві.

"На сьогодні бійці батальйону готові виконувати поставлені завдання, але виключно в рамках закону як підрозділ ЗСУ. На жаль, влада не дала нам поки такої можливості", - заявили в батальйоні "Крим".

Зауважимо, що не слід плутати "Батальйон Крим" із кримськотатарським батальйоном, створення якого ініціюють лідери кримських татар. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування