Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Іран планує закупити російських озброєнь на $ 8 млрд - ЗМІ

Вівторок, 16 лютого 2016, 03:57

Міністр оборони Ірану Хосейн Дехган прибув до Москви з дводенним візитом для обговорення планів щодо закупівлі військової техніки та озброєнь на суму понад $ 8 млрд.

Про це пише газета "Коммерсант", посилаючись на дані власних джерел.

Співрозмовники газети в сфері військово-технічного співробітництва вважають, що візит Дехгана прискорить процес укладання ключових угод: Тегеран вже передав Москві список техніки і озброєнь, який обговорюють в Міноборони, уряді і Кремлі.

Раніше агентство "Інтерфакс-АВН" повідомляло про інтерес іранців до придбання винищувачів Су-30СМ, навчально-бойових літаків Як-130, вертольотів Мі-8 і Мі-17, берегових мобільних ракетних комплексів "Бастіон" з ракетами "Яхонт", фрегатів і підводних човнів.

Говорилося і про можливість закупівель танків Т-90 з передачею технологій виробництва. Джерело "Коммерсанта" додає, що Тегеран також може запросити російської допомоги в ремонті іранських літаків МіГ-29 і Су-24МК, а також підводних човнів.

При цьому військове співробітництво ускладнюється двома факторами: по-перше, Іран хоче придбати озброєння в кредит, що складно в умовах економічної кризи, а по-друге, дозвіл на поставку Ірану танків, бойових машин, артилерійських систем, авіації і кораблів повинен видавати Радбез ООН , де у США є право вето.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування