США надають Україні сучасні системи контролю за лінією кордону

Вівторок, 16 лютого 2016, 06:33

США надають Україні обладнання і технології для захисту кордону.

Про це пише "Радіо Свобода".

Перші зразки вже проходять митний огляд в Україні, стверджують представники конгресу США і компанії-виробника.

"В концерні "Укроборонпром", який є партнером проекту, говорять про готовність налагодити спільне з Сполученими Штатами виробництво такого обладнання в Україні. Прихильники військової допомоги Україні в Конгресі США не виключають кооперації з Україною у виробництві озброєнь, аж до крилатих ракет малої дальності", - наголошується в повідомленні.

Американські системи прикордонного контролю вже прибули на українську митницю і найближчим часом почнуть працювати на українському кордоні. Вони в автоматичному режимі дозволяють бачити будь-які пересування людей, транспортних засобів або суден у прикордонній смузі та зводять до мінімуму людський фактор.

Українська прикордонна служба, маючи таке обладнання, ефективніше контролюватиме кордони, і отримає змогу формувати більш концентровані підрозділи для контролю за лінією кордону, розповів журналістам генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов.

Він уточнив, що у прикордонній смузі вже навіть готові фундаменти для розгортання цих комплексів контролю, відтак вони почнуть діяти "максимально швидко". У концерні уточнюють, що перші американські системи прикордонного контролю почнуть діяти на морській ділянці українського кордону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...