У Росії планують переселення біженців з Донбасу в Сибір

Вівторок, 16 лютого 2016, 06:54

Мінвостокрозвитку Росії підтримало пропозицію депутатів КПРФ про розробку федеральної цільової програми з добровільного переселення біженців з Донбасу в Сибір і на Далекий Схід.

Про це пише РИА Новости.

"Беручи до уваги дані моніторингу ситуації щодо прийому, розміщення і працевлаштування громадян України, які прибули на територію Далекосхідного федерального округу, здійснюваного мінвостокрозвитку Росії, а також враховуючи кількість робочих місць, які будуть створені на територіях соціально-економічного розвитку та інвестиційних проектах (до 2020 року понад 50 тисяч робочих місць) підтримуємо вашу ініціативу", — йдеться у відповіді мінвостокрозвитку РФ на депутатський запит.

Позиція мінвостокрозвитку була спрямована у Федеральну міграційну службу (ФМС) Росії. Російські депутати нагадували у своєму запиті, що на Далекому Сході тенденція зменшення населення не подолана, незважаючи на реалізацію декількох федеральних цільових програм.

Автори запиту вважають, що змінити ситуацію можна, якщо 1,6 млн громадян України (саме таку цифру названо у запиті) замість адміністративного видворення, у зв'язку із закінченням терміну тимчасового перебування, буде запропоновано добровільне переселення на Далекий Схід або в Сибір.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування