ВР поки не дала Шокіну право блокувати актикорупційного прокурора

Вівторок, 16 лютого 2016, 11:26

Верховна Рада відмовилась голосувати в цілому за проект змін до закону про Прокуратуру в редакції, яка передбачала розширення повноважень Генпрокурора Шокіна в частині про Спеціальну антикорупційну прокуратуру – закон проголосований за основу.

За таке рішення проголосували 236 депутатів.

Депутати висловились проти того, що запропоновані правки дозволяють Генпрокурору двічі відхиляти кандидатуру його заступника – керівника САП.

"Під виглядом виконання вимог МВФ -  думаю Лагард (керівник МВФ - УП) померла би з сорому, що під виглядом її аргументів надали б право Шокіну двічі відхиляти кандидатів, які обрані через відкритий конкурс. Тобто відхиляти дві найсильніші кандидатури", - обурився депутат Єгор Соболєв.

Депутатам запропонували або внести додаткову правку, яка б окреслила причини, з яких Генпрокурор може відхилити кандидатуру. Так, за пропозицією нардепа від БПП, "кандидати можуть буди відхилені в разі невідповідності кандидата закону про очищення влади, якщо немає допуску до державної таємниці, або якщо він корупціонер". Однак депутати відмовились підтримувати таку пропозицію.

Таким чином, закон буде розглядатися в четвер. До середи депутати мають подати поправки.

Раніше Європейський Союз висловив занепокоєння поправками, внесеними до закону "Про прокуратуру", і вважає, що вони руйнують незалежність антикорупційної прокуратури.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування