Єврокомісія вимагає доступу до контрактів з "Газпромом"

Вівторок, 16 лютого 2016, 17:10

Єврокомісія прагне детальніше вивчати контракти на постачання газу між Росією та європейськими компаніями для поглиблення взаємодії на енергетичному ринку з метою забезпечення стабільності постачання газу.

Із такою законодавчою ініціативою виступили чиновники Єврокомісії у вівторок, 16 лютого, повідомляє Deutsche Welle.

Так, пропонується, що в майбутньому контракти, тривалість яких перевищує один рік і які мають критичний характер для гарантії постачання газу до країн ЄС, повинні будуть автоматично розкриватися для доступу Єврокомісії.

Видання відзначає, що єврокомісар з питань енергетики Мігель Аріас Каньєте наголосив на тому, що мова не йде про перевірку контрактів, які стосуються приватного сектора, чи перевірку цін.

Втім, така пропозиція, як відзначає видання, може зустріти спротив деяких країн ЄС, а інші країни можуть використати її для протидії проекту російського газопроводу "Північний потік-2".

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія представила пакет заходів по забезпеченню енергетичної безпеки ЄС, спрямованих на підвищення безпеки та захисту європейських споживачів від можливих енергетичних криз.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування