Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС вимагає від РФ допустити консульські служби до Афанасьєва

Середа, 17 лютого 2016, 00:51

МЗС України вимагає від Росії допустити консульські служби до українця Геннадія Афанасьєва, незаконно засудженого російською владою на 7 років колонії суворого режиму у справі так званих "кримських терористів".

Про це повідомляє прес-служба українського МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з продовженням російською стороною протиправних дій стосовно громадянина України Геннадія Афанасьєва... Особливу тривогу української сторони викликає інформація про цілеспрямовані заходи російських органів влади щодо погіршення умов утримання Геннадія Афанасьєва, що призвело до різкого ускладнення стану його здоров'я", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначають, що російська влада продовжує ігнорувати неодноразові звернення української сторони про надання дозволу на зустріч консульських посадових осіб України з Афанасьєвим.

"Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони забезпечити дотримання прав незаконно засудженого Геннадія Афанасьєва, негайно надати дозвіл на допуск до нього консульських посадових осіб України відповідно до взятих на себе Російською Федерацією міжнародно-правових зобов’язань, а також вжити заходів для забезпечення йому належної медичної допомоги" , - сказано в заяві.

Раніше адвокат Афанасьєва повідомив, що той хворий зараженням крові.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування