Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламентарі світу закликають Україну швидше прийняти Римський статут

Середа, 17 лютого 2016, 08:08

Проект змін до Конституції, що вже прийнято в першому читанні, відкладає ратифікацію Римського Статуту Україною ще на довгих 3 роки.

Про це заявив генеральний секретар міжнародної організації "Парламентарії за глобальні дії Девід Донат-Каттін.

Доннат-Каттін наголосив, що Україна досі не є державою-учасником Міжнародного кримінального суду і не має змоги брати участь у роботі суду, зоча юрисдикція МКС на неї поширюється.

"Ми вважаємо, що було б логічно скасувати відтермінування ратифікації Римського статуту на три роки, яке зараз передбачене змінами до Конституції", - зазначив він.

"Ми дуже сподіваємося, що Рада й президент за підтримки громадянського суспільства знайде шлях, як скоротити цей термін до максимум одного року і підтримають курс міжнародного правосуддя, особливо стосовно жертв конфлікту на Донбасі", - додав він.

"Ратифікація Римського статуту буде гарантувати неможливість уникнення покарання за міжнародні злочини і, таким чином, стане новим початком для мирних переговорів, де лідери будуть прагнути до досягнення реального, тривалого і справедливого миру, незалежно від того, буде це відбуватися у форматі "Мінськ-3" або в будь-якому іншому", - сказав він

Парламентарії за глобальні дії (ПГД) є найбільшою транснаціональною мережею членів парламентів з усіх регіонів світу, які підтримують ефективне функціонування Міжнародного кримінального суду і подолання безкарності.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...