Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ: Крим стає військовою базою, РФ планує стрільби на морі

Середа, 17 лютого 2016, 14:59

Російські військові, за інформацією Служби безпеки України, планують провести 19 та 25 лютого навчання в акваторії Чорного й Азовського морів.

Про це заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук на брифінгу.

"За нашою інформацією, 19 та 25 лютого в акваторії Чорного та Азовського морів підрозділи Чорноморського флоту проведуть навчальні ракетні та артилерійські стрільби. Ці стрільби відбуваються в комплексі заходів із військового вишколу російських Збройних сил у регіоні", - сказав він.

Ткачук зазначив, що раніше повідомлялося про військові навчання на території Росії 8-11 лютого.

"Окремі підрозділи так званих армійських корпусів на території Донбасу також залучалися до військових заходів, вони проводилися синхронно з навчаннями на території Російської Федерації", - сказав він.

"Також нам відомо, що до окупованого півострова Крим впродовж останнього тижня прибуло 10 літаків Іл-76 з військовою технікою та амуніцією, а також 14 гелікоптерів. Також прибуло додатково ще одна батальйонно-тактична група", - зазначив Ткачук.

"Це ще раз підтверджує те, що півострів із туристичного перетворився фактично на воєнну базу російських військ", - наголосив представник СБУ.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...