Черговий гумконвой Путіна вторгся на територію України

Четвер, 18 лютого 2016, 07:58

Понад 100 автомобілів російського "гумконвоя" заїхали на окуповані території Донбасу через неконтрольовану частину кордону.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на МНС Росії.

"З Донського рятувального центру МНС в Ростовській області в сторону українсько-російського кордону вийшли понад 100 автомобілів", - сказано в повідомленні.

На шляху прямування колона розділилася на дві, одна з них прибула на пункт пропуску "Донецьк", друга - на "Матвєєв-Курган". "Весь вантаж пройшов митне оформлення в суворій відповідності до міжнародного законодавства", - повідомили в МНС.

Після цього понад 100 автомобілів продовжили рух в пункти розвантаження Донецької і Луганської областей.

У МНС підкреслили, що всі митні процедури на пунктах пропуску здійснювалися в присутності представників митної і прикордонної служб України. Українські прикордонники неодноразово заявляли, що жодного разу їм не давали можливості оглянути колони.

При цьому в МНС заявили, що автомобілі заїжджали на контрольно-пропускний пункт з відкритим заднім пологом кузова.

Це перша колона  в цьому році і 49-я колона загалом.

При тому, що офіційно заявляється, що машини везуть продукти, підручники або інші товари, фіксувалося, що в конвоях завозили боєприпаси, озброєння, паливно-мастильні матеріали. Назад вивозили трупи загиблих на Донбасі російських військових.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування