У Слов'янську затримали заступника бойовика Гіркіна

Четвер, 18 лютого 2016, 09:16

Працівники слідчо-оперативної групи поліції Донецької області затримали у Слов'янську бойовика з позивним "Дід", називав себе заступником ватажка бойовиків Ігоря Стрєлкова/Гіркіна.

Про це повідомляє Слов’янське відділення поліції в Донецькій області.

Місцевий житель 1952 року народження з позивним "Дід" брав активну участь у незаконних збройних формуваннях.

У квітні 2014 року фігурант, знаходячись біля захопленої будівлі Слов’янського відділу міліції, був завербований бойовиком з позивним "Щит". Чоловіку було запропоновано зайняти посаду заступника Гіркіна (Стрєлкова) з адміністративно-господарської частини міста Слов’янська.

В підпорядкуванні "Діда" було 15 людей: слюсарі, сантехніки, електрики, теслярі та інші. Окрім ремонтних робіт на замовлення окупантів, вони здійснювали незаконний догляд громадян та транспорту. На озброєнні у затриманого був пістолет "Макарова" з боєприпасами до нього, а також на його ім’я було виписано посвідчення "стрілка" так званої "ДНР".

 

Після звільнення міста від бандформувань чоловік на декілька днів залишився в Слов’янську для того, щоб сховати зброю свою та своїх підлеглих. Зробивши свою справу, чоловік виїхав до РФ.

Як тільки "Дід" повернувся додому, він одразу ж був затриманий правоохоронцями. Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News