Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС може відокремити Україну від Грузії без підтримки "безвізових" законів

Четвер, 18 лютого 2016, 13:04

Якщо депутати 18 лютого на ухвалять безвізові закони, Україну можуть відокремити від Грузії в програмі надання безвізового режиму.

Про такі ризики неухвалення законів безвізового пакету сказав журналістам перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє ЛІГА.net.

"Якщо ми не приймемо ці закони до завтра, до 19-го числа, Європейський Союз може відокремити Україну від Грузії... Надання безвізового режиму Грузії розглянуть і до серпня введуть, а по Україні, в разі неприйняття законів, процес може затягнутися", - сказав він.

Перший віце-спікер зазначив, що перенесення законопроектів на вечірнє пленарне засідання також є ризикованим, але це було зроблено на прохання фракції "Самопоміч", яка "чомусь в робочий день проводить засідання політради".

Парубій зазначив, що проект закону про агентство з розшуку корупційних активів при його первинному розгляді був "вихолощений". Зараз, за його словами, проект пройшов друге читання в комітеті і подається в редакції, яка не викличе зауважень з боку європартнерів.

Дискусія, вважає Парубій, може бути з приводу закону про спецконфіскації.

"На жаль, комітет вніс правки, які, на мою думку, нівелюють суть цього закону, і тому буде дуже гостра дискусія в залі. Але я вірю, що ми приймемо його в тій редакції, яка узгоджена з Євросоюзом", - сказав він.

Що стосується проекту закону про антикорупційного прокурора, Парубій зазначив, що він містив дві проблемні норми.

За однією з них, генпрокурор міг двічі відхиляти кандидатури голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), подані комісією. За іншою – претенденти на роботу в САП мали мати 5 років прокурорського стажу. У такому випадку можуть розглядатися лише люди, які мають негативний досвід роботи в прокуратурі.

Парубій зазначив, що якщо буде вилучено положення про те, що генпрокурор може відхиляти кандидатуру глави САП і прокурорський стаж буде замінений юридичним, документ "пройде безконфліктно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...