Порошенко закликав Раду прийняти "безвізові закони" у редакції ЄС

Четвер, 18 лютого 2016, 14:22

Президент Петро Порошенко звернувся до депутатів з проханням прийняти необхідні для запровадження безвізового режиму закони у редакції, запропонованій Європейським Союзом.

Про це йдеться у повідомленні його прес-служби.

"Залишився буквально один-єдиний день, навіть лише вечір, для ухвалення останніх кількох законів, які відчиняють двері громадянам України для безвізових поїздок до країн Євросоюзу", – заявив Порошенко.

Він додав, що Єврокомісія почне формалізацію безвізового режиму "буквально завтра", якщо сьогодні депутати ухвалять необхідні закони.

Порошенко нагадав, що про намір підтримати їх заявили всі проєвропейські фракції, з коаліції і з-поза неї, однак його тривожить, що деякі депутати і комітети хочуть "поліпшити" ці документи".

"Голосувати треба саме в тій редакції, якої вимагає Європейський Союз. Правила приєднання до престижного клубу країн з безвізовим режимом – це їхні правила, і до них нас ніхто не силує. Але є чіткий запит суспільства прийняти ці нововведення", – заявив він.

"Шановні народні депутати, суть так званих безвізових законів не в красивій назві, а в ефективному антикорупційному змісті. Якщо сьогодні під час голосування в сесійній залі він буде вихолощений, запровадження безвізового режиму буде відкладене", – вважає Порошенко.

У зв'язку з цим він попросив депутатів "грати за правилами Євросоюзу, а не гратися з правилами".

Зокрема Порошенко закликав депутатів прийняти у четвер два закони.

"Один із них має відкрити шлях до заочного судочинства над організаторами жахливих нелюдських злочинів проти учасників Революції Гідності. Інший – повернути до бюджету награбоване організованим злочинним угрупуванням Януковича і використати цей ресурс на зміцнення обороноздатності країни", – зазначив він.

Як відомо, у четвер депутати повинні розглянути три "безвізові" закони. Вони вже прийняті у першому читанні, після чого ЄС висловив занепокоєння внесеними до них правками.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування