Луценко розповів, що може врятувати коаліцію

Четвер, 18 лютого 2016, 14:48

Лідер фракції БПП Юрій Луценко вважає, що збереження коаліції у Верховній Раді можливе у випадку, якщо уряд замінить неефективних міністрів ефективними.

Про це він заявив журналістам у четвер.

"Якщо прем'єр-міністр зможе переконати, що новий формат його уряду з новою програмою здатен зібрати парламентську більшість – окей, будемо працювати далі. Якщо ні, то прем'єр-міністр має піти у відставку, бо проводити реформи, не більшості у парламенті є неможливим", – сказав він.

Коментуючи ймовірність повернення до коаліції Радикальної партії Олега Ляшка, він віджартувався, що Ляшко є таким політиком, "який входить і виходить дуже швидко" і допустив, що за умов наявності якісного плану уряду, депутати повернуться до коаліції, у тому числі – Ляшко.

"Насправді, якщо буде конкретний план реформ, не загальні слова, а буквально конкретизовано, що робить кожен міністр у лютому, березні квітні і аж так до грудня; що парламентська більшість має зробити для законодавчого забезпечення цих реформ, знову ж таки у лютому березні і так далі і під це буде 226 голосів, у тому числі голоси Радикальної партії – це добре, я це вітаю", – сказав він.

Він також підтвердив, що формально коаліція поки що існує, оскільки її учасниками за законом є не фракції, а конкретні депутати, які ще не відкликали свої підписи.

Луценко також заявив від імені фракції БПП, що вона не відкликатиме свої підписи під коаліційною угодою.

"Звичайно, під цю коаліційну угоду уряд мав би запропонувати план її виконання. Це правда, ми цього чекаємо. Бо більше програма уряду "Мурзілка-2" не пройде", – заявив він.

Як відомо, у середу про вихід з коаліції заявила фракція "Батьківщини", у четвер – "Самопомочі".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування