Мандат місії ОБСЄ в Україні подовжено на рік - МЗС Німеччини

Четвер, 18 лютого 2016, 15:51

Мандат Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в Україні подовжено на рік.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Німеччини Франк-Вальтера Штайнмаєр на сайті зовнішньополітичного відомства.

"Я радий, що нам вдалося сьогодні продовжити мандат спеціальної спостережної місії ОБСЄ в Україні ще на рік до кінця березня 2017 року. Ми також прийняли сьогодні новий бюджет для місії в розмірі майже 100 млн євро. Тим самим забезпечується, що СММ може виконувати свою важливу роль в стабілізації перемир'я і реалізації мінських домовленостей", - йдеться у заяві.

У складі місії нараховується близько 700 спостерігачів зі 46 країн-членів ОБСЄ. Штайнмаєр закликав усі сторони конфлікту суворо дотримуватися перемир'я та забезпечити СММ безперешкодний доступ до всіх ділянок зони конфлікту без жодних винятків.

"На жаль, спостерігачі повідомляють нам, що перемир'я продовжує бути крихким і місія, як і раніше, не має повного доступу до всієї зоні конфлікту", - відзначив міністр.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування