Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США в ОБСЄ закликали Росію припинити обстріли на Донбасі

П'ятниця, 19 лютого 2016, 00:54

США висловили стурбованість продовженням ескалації на Донбасі з боку "об'єднаних російсько-сепаратистських сил", закликавши Росію виконати свої зобов'язання з припинення вогню і допуску спостерігачів ОБСЄ в окуповані райони.

Про це заявив під час засідання в четвер представник США в ОБСЄ Даніель Байєр, передає "Укрінформ".

" США залишаються глибоко стурбовані ескалацією бойових дій на лінії зіткнення на сході України. Об'єднані російсько-сепаратистські сили продовжують порушувати свої зобов'язання щодо домовленості про припинення вогню від 1 вересня та Мінської угоди, обстрілюючи українські урядові позиції з артилерії та стрілецької збро", - зазначив він .

Крім того, Байєр звернув увагу на те, що бойовики продовжують блокувати вільний доступ місії ОБСЄ і ставляться до них "з відкритою ворожістю". Так, зазначив представник США, "15 лютого біля Коминтернового, вони знову погрожували вистрілити по членам СММ", вже в третій раз, починаючи з січня.

"Такі погрози абсолютно неприйнятні, проте Росія жодного разу не засудила ці дії на засіданні Постійної ради ОБСЄ - на відміну від будь-якої іншої країни-учасниці, яка мала слово", - зазначив Байєр.

Американський дипломат також підкреслив, що бойовики продовжують блокувати доступ СММ, щоб приховати свої дії від держав-учасниць ОБСЄ.

"Підтримувані Росією сепаратисти повинні забезпечити вільний, безперешкодний доступ для контролю з боку СММ, щоб переконати Україну і інші 55 країн-учасниць ОБСЄ в своїх намірах припинити бойові дії", - закликав Байєр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування