Активісти: У Раді намагаються відродити негативні тенденції Януковича

Вівторок, 2 лютого 2016, 08:00
Активісти: У Раді намагаються відродити негативні тенденції Януковича

Реанімаційний пакет реформ закликає парламент відхилити законопроекти #3693 та #3700 як такі, що встановлюють диктатуру партійних вождів.

Про це йдеться у заяві Реанімаційного пакету реформ, яку поширив у своєму блозі на УП Експерт з питань адвокації Реанімаційного Пакету Реформ, член правління "Transparency International Ukraine" Ярослав Юрчишин.

Проект №3693 пропонує внести зміни до закону про статус депутатів місцевих рад" щодо відкликання депутатів місцевих рад, а №3700 – пропонує зміни до закону про вибори нардепів у частині щодо виключення кандидатів з виборчого списку у багатомандатному окрузі.

"Законопроекти #3693 та #3700 фактично роблять з депутатів німих натискачів кнопок та виконавців волі парткерівництва. Після ухвалення відповідних законопроектів, парламентські дискусії стануть фактичною формальністю, а процеси реформ ухвалення державної політики опиняться в руках десятка народних обранців", - наголосили в заяві.

"Громадська платформа Реанімаційний Пакет Реформ закликає не голосувати за відповідні законопроекти", - сказано в заяві. 

"Показово, що авторами цих ініціатив є керівники фракцій коаліції з красномовною назвою "Європейська Україна". Фактично створюється механізм усунення неугодних як на місцевому рівні, так і на національному. Якби такі правила б існували в часі проведення виборів, що "реформаторського десанту" в ВРУ та професіоналів-законотворців просто не було б", - наголосили в РПР. 

"Намагання встановити диктатуру партійних лідерів не має нічого спільно з поняттям партійної дисципліни в європейському розумінні, а той тиск, який здійснюється на депутатів з вимогою прийняти в цілому законопроект 3693 та включити на розгляд 3700 вказує, що відроджуються негативні тенденції часів Януковича", - наголосили в РПР. 

Партійний процес в Україні після Революції гідності має бути відкритим, прозорим, в ньому має бути присутня професійна дискусія щодо змісту політики, а не диктат власника партійного бренду.

Також в РПР закликали розпочати дискусію щодо Виборчого кодексу, який би запровадив відкриті виборчі списку і встановив контроль виборців, а не олігархів над формуванням представництв партій в органах законодавчої влади на всіх рівнях.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування