Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Джанкойському районі Криму – масові обшуки кримських татар

Вівторок, 2 лютого 2016, 12:37

У Джанкойському районі Криму у вівторок проходять обшуки в декількох кримськотатарських сім'ях.

Про це повідомив координатор Комітету із захисту прав кримськотатарського народу, член Меджлісу Ескендер Барієв.

"Терміново! У Джанкойському районі масові обшуки. У с.Медведівка Джанкойського району вже понад півтори години проводяться масові обшуки кримськотатарських сімей. Подробиці пізніше", - написав він.

Перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял підтвердив у коментарі Крим.Реалії інформацію про масові обшуки в Джанкойському районі. За його словами, причини обшуків наразі невідомі.

29 січня в Ленінському районі півострова також пройшли обшуки в декількох сім'ях кримських татар. Офіційної заяви російської влади Криму або місцевих правоохоронців з приводу обшуків немає.

28 січня в Сімферополі пройшов обшук у приміщенні Ісламського культурного центру, силовики "випадково знайшли" там заборонену літературу.

Прес-служба окупаційної прокуратури Криму повідомила, що перевірка правоохоронцями проводилася за інформацією відвідувачів, у тому числі – парафіян, про можливе здійсненні цією організацією "деструктивної діяльності та поширення екстремістських матеріалів".

У Меджлісі кримських татар, а також у правозахисних організаціях неодноразово заявляли про те, що після анексії Криму Росією в 2014 році на півострові проводяться репресії щодо кримських татар, проте російська влада Криму заперечує це.

Минулого тижня Крим відвідала делегація Ради Європи з чотирьох осіб на чолі зі швейцарським дипломатом, послом Жераром Штудманом. Вони провели низку ділових та ознайомчих зустрічей.

За підсумками свого візиту до Криму європейські дипломати складуть незалежний звіт, де представлять своє бачення ситуації з правами людини, яке склалося на півострові. Доповідь буде представлена на розгляд генерального секретаря Ради Європи наприкінці лютого – на початку березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування