200 тисячам дітей з Донбасу потрібні психологи — ЮНІСЕФ

Субота, 20 лютого 2016, 16:42

Конфлікт в Україні має глибокий вплив на життя 580 тисяч дітей, які мешкають на непідконтрольних уряду України територіях, а також тих, хто перебуває біля лінії фронту на сході країни.

Серед них 200 тисяч - один з трьох дітей - потребують психологічної допомоги, повідомляють в українському представництві Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

"Два роки насильства, обстрілів і страху залишили незгладимий слід у житті тисяч дітей на сході України", - зазначила голова представництва Джованна Барберіс.

"В той час, коли продовжується конфлікт, ми повинні негайно відповісти на фізичні та психологічні потреби дітей", - додала вона.

В Україні було зареєстровано більш ніж 215 тисяч внутрішньо переміщених дітей. Щонайменше одна із п’яти шкіл була зруйнована або пошкоджена.

Минулого року більше ніж 20 дітей було вбито та 40 дітей отримали поранення, у тому числі 28 дітей були поранені або загинули через міни або вибухові предмети.

В організації нагадали, що спалах поліомієліту було підтверджено в Україні через 19 років після того, як країна була оголошена вільною від поліомієліту.

Згідно з інформацією, через пошкодження інфраструктури більше 2 мільйонів осіб вздовж усієї лінії конфлікту можуть залишитися без водопостачання.

"Коли температура різко падає, нестача палива і високі ціни на вугілля ставлять дітей під ризик респіраторних інфекцій. Відсутність доступу до медичних послуг та брак медикаментів загрожують збільшити кількість спалахів захворювань", - зазначили у фонді.

"ЮНІСЕФ закликає всі сторони конфлікту в Україні забезпечити безпечне переміщення, безперешкодний доступ для надання гуманітарної допомоги дітям", - заявила Барберіс.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування