Пашинський розповів, як шукали "Ігли" для захисту Кабміну й АП

Понеділок, 22 лютого 2016, 13:40

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський розповів, що після зміни влади внаслідок Майдану боялися атак на органи влади.

"Можливо, це і спецслужби Росії вкидали інформацію", - сказав він на засіданні комітету, презентуючи стенограму засідання РНБО від 28 лютого 2014 року.

"Пам’ятаєте, коли штурмували Верховну Раду, пробували її спалити? У той самий день, щоб ви розуміли, нам по всіх каналах наших спецслужб пішла інформація, що в центр Києва готується вертолітний десант. Це так, щоб було веселіше", - заявив Пашинський.

"Ми викликали… І в нас із всіх підрозділів, які тримали зброю в руках, було одне УДО, все. Тоді нікого більше не було", - зазначив він.

Валерій Гелетей тоді забарикадувався в кабінеті. "Він десанту чекав на повному серйозі. Це серйозна інформація", - пояснив Пашинський.

"Ми сказали, який дах. На Верховну Раду вони сідати не могли: там купол, він би провалився. Ми блокували – тоді навіть цього не розказували… БТРи виганяли в Гостомель. Але, щоб ви розуміли, шукали "Ігли" (переносний зенітно-ракетний комплекс – ред.), щоб хоча б у центрі Києва дах Кабміну і дах Адміністрації президента укріпити хоч якимись засобами ППО", - заявив Пашинський.

"Отака була ситуація", - підсумував він, щоб пояснити емоційне навантаження в лютому-березні 2014 році.

Пашинський упевнений: "Ми тоді втрималися тільки тому, що народ України встав, як один, на заваді агресії Путіна".

"Там все було розписано як по нотах. Крим – це перше, друге – ("руська") весна, третє – Крим на десять областей (поширити), а далі десь уже під Києвом вони б із нами розмовляли, кого ми бачимо собі губернатором від Путіна", - сказав він.

"Ми отримали в Криму дії і в Чернігові наміри. Щоб ви розуміли мотиви багатьох людей, які говорили ті чи інші речі, у Криму вже були дії, а в Чернігові по всіх каналах уже йшли наміри", - сказав Пашинський.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування