Акціонери ЮКОСа: Вартість активів РФ, заарештованих у Франції - €1 млрд.

Понеділок, 22 лютого 2016, 18:08

Вартість російських активів, які вдалося заарештувати у Франції колишнім акціонерам ЮКОСа, становить 1 мільярд євро.

Про це повідомляє російський РБК з посиланням на прес-реліз компанії GML, яка представляє колишніх акціонерів ЮКОСа. 

"Серед заморожених активів - гроші, які зберігаються на рахунку у французької "дочки" ВТБ в інтересах МІА "Росія сьогодні" і ФГУП "Госзагрансобственность" (управляє російським держмайном за кордоном)", - повідомили у GML.

Конкретні заблоковані  суми не розкриваються.

Під арештом також опинилася заборгованість французького супутникового оператора Eutelsat перед ФГУП "Космічний зв'язок", а також акції Eutelsat (більше 3%), що належать "Космічної зв'язку".

Також у Франції у "справі ЮКОСа" заарештовано платежі французьких компаній Arianespace, Eutelsat і Air France, що належать їх російським контрагентам. 

Крім того, акціонери ЮКОСу намагаються змінити стягнення на фінансові гарантії, надані банком Societe Generale "Рособоронекспорту" в зв'язку з розірванням контракту на поставку кораблів-вертольотоносців типу "Містраль". Про які саме гарантії та їхню вартість не повідомляється. 

Російська Федерація, а також ФГУПи - МІА "Росія сьогодні", "Космічна зв'язок", "Госзагрансобственность" - ставлять під сумнів ці арешти на тій підставі, що активами не керує безпосередньо російська держава. 

Як відомо, колишні мажоритарні акціонери ЮКОСу домагаються стягнення з Росії $50 млрд за рішенням третейського суду у Гаазі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування