Обама та Путін домовилися про "перемир'я" у Сирії, опозиція згодна

Понеділок, 22 лютого 2016, 21:44
Обама та Путін домовилися про перемир'я у Сирії, опозиція згодна

США та РФ виступили із спільною заявою про припинення бойових дій в Сирії з 27 лютого. 

Про це 22 лютого повідомили у прес-службі Білого дому.

Під час розмови з президентом РФ Володимиром Путіним президент США Барак Обама зазначив, що пріоритетом у питанні врегулювання кризи у Сирії та припинення військових дій між сирійським режимом і його союзниками з одного боку та озброєною опозицією з іншого є забезпечення позитивних відповідей від сирійського режиму і опозиції, а також виконання домовленостей усіма сторонами конфлікту та зосередження на знищенні ІДІЛ.

У свою чергу президент РФ заявив, що до опівдня 26 лютого усі воюючі у Сирії сторони мають підтвердити Росії або американським партнерам свою згоду на припиненню вогню.

"Російські та американські військові спільно на картах визначать території, на яких діють такі угруповання. Проти них бойові операції збройних сил Сирії, російських Збройних Сил і очолюваної США коаліції вестися не будуть. Опозиціонери в свою чергу зупинять бойові дії проти збройних сил Cирії та угруповань, які надають їм підтримку", - заявив Путін. 

"Що стосується ІДІЛ, "Джабхат ан-Нусра" та інших терористичних організацій, визнаних за таких Радбезом ООН, -  вони з режиму припинення бойових дій повністю виключаються. Удари по ним будуть наноситися і далі", - заявив президент РФ.

"Росія проведе необхідну роботу з Дамаском - з легітимним керівництвом Сирії. Розраховуємо, що США те ж саме зроблять зі своїми союзниками і угрупованнями, які ними підтримуються", - додав Путін. 

У свою чергу, як повідомляє AFP, сирійська опозиція дала згоду на припинення вогню, якщо будуть дотримані гуманітарні "умови".

Повідомляється, що лідери опозиції готові дати згоду на перемир'я за умови скасування облог, звільнення ув'язнених, припинення обстрілу цивільних осіб і доставки гуманітарної допомоги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування