Горів Жовківський замок, поліція підозрює підпал

Вівторок, 23 лютого 2016, 11:33

На Львівщині вночі горів музей "Жовківський замок", пам’ятка архітектури майже не постраждала, лише згоріла рама вікна на першому поверсі.

Однак поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу – умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу.

Як повідомляє Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області, 23 лютого о 02:22 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в м. Жовква, на площі Вічева, 2, у музеї "Жовківський замок".

О 02:37 вже локалізували пожежу, а о 02:39 – повністю ліквідували.

Жовківський замок
Жовківський замок
stezhkamu.com

Причина виникнення пожежі та обставини даної події встановлюються, зазначають рятувальники.

Головне управління Національної поліції у Львівській області повідомляє, що їм також повідомили про пожежу в Жовківському замку о 02:22 на вівторок.

"Вогнем знищено віконну раму на першому поверсі в приміщенні замку. Інших пошкоджень будівля не зазнала. Постраждалих внаслідок події немає. Сума збитків встановлюється", - сказано в повідомленні.

На місці події правоохоронці виявили скляну пляшку з написом "ацетон".

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.

Поліція намагається встановити причетних до "спроби підпалу замку", інформує відомство.

Будівля "Жовківського замку" є пам’яткою архітектури, 1594 року забудови, вона внесена до Державного реєстру національного культурного надбання України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування