Рада Європи навчить українців не брати хабарі на виборах

Вівторок, 23 лютого 2016, 12:09

Рада Європи в рамках трирічного проекту "Реформа виборчої практики в Україні" має намір організувати просвітницькі кампанії в Україні для запобігання підкупу виборців на виборах.

Про це в ході офіційного відкриття проекту сказав керівник Управління з сприяння у виборчих процесах дирекції з питань демократичного управління Ради Європи Франсуа Фрідеріх, повідомляють "Українські новини".

"Ми очікуємо запобігання прямому чи не прямому підкупу виборців шляхом ведення просвітницьких кампаній", – сказав він.

У свою чергу голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що проблема підкупу виборців є найбільш актуальною навіть для організаторів виборів, а для правоохоронних органів.

"Проблема в тому, що суспільство повинно ставати менш толерантним до таких практик і держава має реагувати на їх прояв... це завдання навіть не так для організаторів виборів, як питання до правоохоронних органів і до того, як ефективно будуть розслідуватися справи щодо останніх виборів", – сказав він.

Проект "Реформа виборчої практики в Україні" є частиною плану дій для України на 2015-2017 роки, прийнятої комітетом міністрів Ради Європи 21 січня 2015 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування