Штайнмаєр і Ейро застерігають Україну від згортання реформ

Середа, 24 лютого 2016, 01:39
Штайнмаєр і Ейро застерігають Україну від згортання реформ

Глави МЗС Німеччини та Франції очікують від Києва незмінності курсу реформ.

Про це пише dw.com.

"Політична погода в Україні нагадує бурю", - заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на прес-конференції в Києві за підсумками зустрічей з прем'єром Арсенієм Яценюком, президентом Петром Порошенко, міністрами фінансів, агрополітики та інфраструктури України.

Глава МЗС ФРН сказав, що в Європі з великою увагою спостерігають за політичною боротьбою в Україні, яка викликає стурбованість.

"Ця боротьба буде мати наслідки не тільки для самої України, але вплине і на сусідні країни. Тому Європа спостерігає за Україною особливо уважно", - зазначив міністр.

Він застеріг від зупинки політичних і економічних реформ в країні, нагадавши про підтримку, яку Німеччина і Франція надають Україні.

За словами Штайнмайера, Берлін готовий надати консультації Києву для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом. У відповідь Берлін і Париж очікують від Києва "такої політики, яка не потерпить корупції і буде боротися з нею".

У свою чергу, міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро заявив, що і Україні, і Європі потрібен уряд в Києві, який буде рішуче проводити реформи.

Він висловився за перетворення України в державу, де поважають закон, розвинена відкрита і сильна економіка і створені можливості для активного суспільства і реалізації прагнень громадян.

"Це шлях для прояву відданості духу Майдану, який надихає Україну, Францію і Німеччину", - підкреслив Ейро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування