Bellingcat назвав голландцям підозрюваних в атаці на МН-17

Середа, 24 лютого 2016, 07:35
Bellingcat назвав голландцям підозрюваних в атаці на МН-17

Група Bellingcat, яка займається розслідуваннями військової тематики за відкритими джерелами, каже, що "Бук", який збив літак MH-17, доставили до українського кордону бійці другого дивізіону 53-ї зенітно-ракетної бригади з Курська.

Дослідники передали Нідерландам нову доповідь, у якій вказано імена російських військових, на їхню думку, причетних до аварії малайзійського "Боїнга" під Донецьком.

У Bellingcat заявляють, що до катастрофи причетні близько 20 російських військових.

Прямі свідчення того, управляли цим "буком" в Україні російські військові або сепаратисти, відсутні, відзначається в доповіді.

Однак з урахуванням складності комплексу "Бук-М1", найбільш ймовірно, що російські військові не просто передали вогневу установку "Бук" командирам сепаратистів, а й відправили з нею екіпаж (принаймні в якості інструкторів).

Якщо, що найімовірніше, "Бук 3х2" мав російський екіпаж, то він напевно складався з військовослужбовців 53-й зенітно-ракетної бригади, яка перебувала влітку 2014 року у межі з Україною, відзначають аналітики.

 
Публічна версія доповіді не розкриває повних імен військовослужбовців, можливо винних у катастрофі, а особи рядових солдатів на фото заретушовані.

У розділі доповіді "Командири 53-й зенітно-ракетної бригади" викладено докладну інформацію про структуру командування бригади і дивізіону, які надали ймовірне знаряддя вбивства пасажирів MH17 (а підлеглі цього командуванню військовослужбовці, можливо, призвели його в дію).

Аналітики надали інформацію про 14 офіцерів 2-го дивізіону 53-й бригади (частково приховавши їх особистості), в тому числі про командирів розрахунків "Буків", що входили в цей дивізіон.

Вони детально розповіли про Сергія Борисовича Мучкаєва, командира 53-й зенітно-ракетної бригади, а також про його вище командування, в тому числі про начальника ППО 20-ї гвардійської загальновійськової армії Олексія Золотова та начальника ППО Західного військового округу Андрія Коханова.

"При цьому відповідальність за вбивство пасажирів MH17 зі зброї, наданої російськими збройними силами і, ймовірно, керованої російськими військовими, в кінцевому рахунку несе Міністерство оборони Російської Федерації і Верховний головнокомандувач Збройними силами Росії Володимир Путін", - наголошується в доповіді.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News