Садовий розповів про дзвінок Порошенка в день голосування за Кабмін

Середа, 24 лютого 2016, 09:55

Лідер партії "Самопоміч", мер Львова Андрій Садовий вважає, що уряд Арсенія Яценюка залишився при владі в результаті змови еліт.

Про це він заявив в інтерв'ю "Сегодня.ua", а також розповів про дзвінок президента 16 лютого, у день голосування за недовіру Кабінету міністрів.  

"Сьогодні я розумію, це була змова. Такі ходики – обвести всіх довкола пальця. Насправді вони себе обвели. Люди ж не дурні – люди все це чудово розуміють", - заявив Садовий.

За його словами, ще "перші голосування, у яких коаліція не знаходила взаєморозуміння в собі й почала запрошувати людей зі сторони, колишніх "регіоналів", показали, що щось тут не так".

"Це було раз, було вдруге, потім голосування за призначення генпрокурора Віктора Шокіна, і дуже багато законів, які насправді не корисні для країни. Ми до останнього сподівалися, що президент і парламент усвідомлюють свою персональну відповідальність за ситуацію в країні", - зазначив Садовий.

"Звісно, каталізатором процесу стало голосування за відставку уряду. Президент особисто мені дзвонив і говорив: "Я прийняв рішення. Яценюк повинен піти, Шокін повинен піти". Я кажу: "Пане президенте, браво!", - заявив він.

Садовий уточнив, що Петро Порошенко дзвонив йому висловити співчуття у зв'язку зі смертю батька – "і відразу сказав, що він прийняв серйозне рішення, заяву".

"Я насправді був у дуже складному стані, тому що батько… І дзвонить президент із таким важливим рішенням, інформує мене. Коли я потім наприкінці дня узяв роздруківку й подивився, хто і як голосував, то мені стало так трохи боляче. Тому що найцінніше, що можна мати на дуже великій посаді, – це повага", - зізнався лідер "Самопомочі".

За його словами, "це голосування і ці карти, які розкрилися, дали розуміння, що насправді ніякої коаліції і немає" – і тому надзвичайний "провід" партії (члени політради, глави облорганізацій, члени фракції) 18 лютого вирішив вийти з коаліції: "У нас до цього були дискусії й обговорення. Але ця ситуація об'єднала всіх, і всі одноголосно проголосували".

Садовий наголосив, що "40 відданих президентові людей (у БПП) не проголосували за відставку уряду, хоча до цього всі говорили одноголосно, що буде рішення".

"Те, що не голосував "Опозиційний блок", це було зрозуміло, бо в них із Арсенієм Яценюком чудові відносини. Те, що не голосували партії, підконтрольні іншим олігархам, – це також було зрозуміло.... А те, що партія Порошенка не проголосувала... – це насправді шок", - сказав він.

На запитання про умови повернення фракції "Самопоміч" у коаліцію Садовий відповів: "У коаліцію з ким? Із "Опозиційним блоком" – ні".

Попередньої ж коаліції, за його словами, "уже немає" і "не можна повернутися в минуле".

На запитання, чи можлива участь "Самопомочі" у коаліції у випадку відставки Яценюка, Садовий відповів: "Буде день – буде пісня".

"Я б не хотів, щоб ми опинилися в ситуації дострокових парламентських виборів... Я б хотів, щоб була створена нова коаліція, яка толерантна сьогоднішньому прем'єру. Нехай покажуть свою роботу", - сказав він при цьому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...