СБУ повідомила про підозру офіцеру РФ, який командував бойовиками

Середа, 24 лютого 2016, 16:14

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру російському найманцю, який катував та вбивав українських військових.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Громадянин Росії Денис Іванович Кудрін (прізвисько "Хуліган") у квітні 2014 року приєднався до терористичної організації "ЛНР" та очолив незаконне збройне угруповання, що підпорядковувалося ГРУ міністерства оборони РФ", – сказано у повідомленні.

 

У відомстві додали, що за його наказом терористи неодноразово вели артилерійські обстріли населених пунктів Луганщини.

"Кудрін разом з іншими бойовиками брав участь у вбивствах та катуваннях військовослужбовців Збройних сил України і пограбуваннях мирного населення", – повідомили в СБУ.

 

Крім того, на початку 2015 року під час штурму Дебальцевого росіянин командував терористичним угрупованням "3-й мотострілецький батальйон 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу "ЛНР". За свої злочини був нагороджений фейковою відзнакою – орденом "За Доблесть" II степени".

Кудрін закінчив Серпуховський військовий інститут ракетних військ, військову службу проходив у групі бойового управління дивізіону бойового забезпечення в Іркутську.

Документування злочинної діяльності росіянина зроблено в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи) Кримінального кодексу України. Зловмиснику заочно повідомлено про підозру. За місцем його реєстрації, відповідно до правил міжнародного судочинства, направлено офіційні документи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування