Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФІФА скоротила термін відсторонення Блаттера і Платіні від футболу

Четвер, 25 лютого 2016, 06:43

Апеляційний комітет Міжнародної федерації футбольних асоціацій в середу, 24 лютого, відхилив скарги президента ФІФА Йозефа Блаттера і президента Союзу європейських футбольних асоціацій Мішеля Платіні, але в той же час скоротив з восьми до шести років термін їх усунення від футбольної діяльності.

Про це повідомляє DW.

Всесвітня футбольна організація повідомила, що стосовно Блаттера і Платіні, обвинувачених у корупції, були враховані пом'якшуючі обставини. Тим не менш, вони не зможуть обіймати будь-які посади в світовому футболі до 2021 року. Крім того, Блаттер оштрафований на 45 тисяч євро, а Платіні - на 73 тисячі євро.

Разом з тим апеляційний комітет відхилив клопотання слідчої палати комітету з етики ФІФА про довічну дискваліфікацію футбольних чиновників.

Йозеф Блаттер заявив, що розчарований рішенням комітету і тепер має намір подати скаргу до Спортивного арбітражного суду в Лозанні. Раніше про аналогічний крок оголосив Платіні. CAS є останньою інстанцією, що вирішує правові спори в області спорту.

Обидва президенти футбольних організацій були відсторонені від футболу за порушення етичних правил ФІФА. Підставою для дискваліфікації послужив сумнівний платіж Йозефа Блаттера Мішелю Платіні на суму 2 млн швейцарських франків.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування