Активісти хочуть із поліцією патрулювати сусідні з Кримом райони

Четвер, 25 лютого 2016, 07:33
Активісти хочуть із поліцією патрулювати сусідні з Кримом райони

Громадське об'єднання "Аскер" організовує спільне з поліцією патрулювання Генічеського, Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області.

Про це розповів глава штабу акції з блокування провезення товарів до Криму Ленур Іслямов у коментарі Крим.Реалії.

Це об’єднання сформовано учасниками акції з громадянської блокади анексованого Росією  Криму, яке наразі завершує своє юридичне оформлення.

"Це не боротьба з екстремізмом і сепаратизмом, а боротьба саме з грабежами, з такими елементарними речами, як крадіжки особистого майна в людей", - сказав Іслямов.

"Взаємодія з поліцією в плані безпеки в цих районах, наведення порядку там. Може, поліції все-таки недостатньо в тому обсязі, який потрібен на такій території, тому ми будемо допомагати", - додав він.

За його словами, такі плани узгоджені з місцевою поліцією.

На даний час завершується навчання активістів спільно з прикордонниками, а в подальшому відбуватиметься навчання з поліцейськими для організації спільного патрулювання.

Начальник Генічеської поліції Андрій Лещенко підтвердив, що таке патрулювання планується.

"Така практика існує не тільки в нашому районі, а й по всій Україні. Люди виявляють активну громадянську позицію, допомагають поліції в охороні порядку. Ми повинні це тільки вітати", - сказав він.

Лещенко зазначив, що патрулювання планують організувати після того, як активісти пройдуть процес реєстрації свого об'єднання і будуть завершені "всі юридичні питання".

"Це не перше громадське формування, що разом з поліцейськими несе службу в районі. У нас є громадське формування "Хорт", представники якого разом з нашим співробітниками несуть службу з охорони порядку в Новоолексіївці", - додав він.

Повідомлялося, що активісти з громадського формування "Аскер" будуть розділені на три загони, які чергуватимуть на КПВВ в "Каланчаку", "Чаплинці" й "Чонгарі".

Однак терміни початку спільної з прикордонниками служби невідомі.

За словами активістів, вони не отримуватимуть зарплати, оскільки виконують свою роботу на добровільних засадах. А форму нібито отримали як благодійну допомогу з Туреччини, і в подальшому спиратимуться на пожертвування.

Між тим, 25 лютого українська робоча група з удосконалення порядку провезення окремих товарів між Кримом і материковою частиною України проведе перше засідання, повідомляє уповноважений президента у справах кримських татар.

Державна служба України з питань АР Крим та м.Севастополя створила робочу групу щодо опрацювання питань, пов’язаних із п...

Posted by Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу on Wednesday, February 24, 2016

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News