Коломойський подав новий позов проти Росії в гаазький арбітраж

Четвер, 25 лютого 2016, 09:12

Компанії, пов'язані з бізнесменом Ігорем Коломойським, подали до Гаазького арбітражу новий позов до Росії.

Про це свідчить інформація на сайті суду, передає "ВВС".

Позов подали п'ять компаній: "ДніпроАзот" і "Аберон", пов'язані з групою "Приват", "Лугзор" (ця компанія має тих самих уповноважених осіб, що й "Аберон"), "Лібсет" (зареєстрований за тією ж адресою, що й "Лугзор") та "Укрінтерінвест".

У розділі "тип справи" зазначено, що це "інвестиційний арбітраж", тобто розгляд у суперечці між іноземним інвестором і державою, на території якого була зроблена інвестиція.

Позов ініційований на основі російсько-української угоди про заохочення і захист інвестицій від 27 листопада 1998 року. Сума позову не уточнюється, розгляд почався 26 травня 2015 року.

На сайті суду вказано, що Росія не призначила представників для участі в справі. Москва відмовилася брати участь у процесі.

Російські чиновники заявили в листах, що згадана угода не може слугувати підставою для подання позову. Також влада РФ відзначила, що не визнає юрисдикції Гаазького суду в цій справі.

Це шостий позов, поданий структурами Коломойського до Росії. Компанії вимагають відшкодувати збиток у зв'язку з втратою майна, яке належало їм до анексії Криму.

Суму збитків за першим п'ятьма позовами оцінюють у 1,2 млрд доларів.

Як відомо, окупаційна влада Криму "націоналізувала" три санаторії і готель, які належать структурам, пов'язаним з Коломойським. У нього забрали пансіонати "Енергетик", "Масандра", "Кастрополь", а також готель "Крим". Всі об'єкти розташовані в Ялті.

Також в РФ заведено справу на Коломойського, нібито, за вбивства і викрадання людей, фінансування "Правого сектора" та застосування заборонених методів війни.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування