В ДАБІ підтвердили, що будівництво на Хмельницького 12-14 є незаконним

Четвер, 25 лютого 2016, 23:24

Будівельні роботи, що призвели до обвалу будівлі на Богдана Хмельницького, відбувалися без дозвільних документів.

Про це повідомляє прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

"Державна архітектурно-будівельна інспекція України станом на 25 лютого 2016 року не видавала дозволу та не реєструвала інших документів дозвільного характеру, які б надавали право на виконання підготовчих та будівельних робіт за адресою вул. Б. Хмельницького, 12-14 у Шевченківському районі м. Києва", - сказано у повідомленні.

За даними відомства, будинок є пам'яткою архітектури містобудування та історії місцевого значення. Категорія складності такого об'єкта будівництва не може бути нижче IV. Отже, дозвіл на виконання будівельних робіт повинен був видаватися на підставі розробленої та затвердженої за результатами позитивного експертного висновку проектної документації.

Водночас в Держархбудінспекції повідомили, що звернень щодо перевірки законності виконання будівельних робіт на даному об’єкті до них не надходило.

"Таким чином, виконавці будівельних робіт на зазначеному об’єкті повністю знехтували чинне містобудівне законодавство, що призвело до трагічних наслідків", - додали у ДАБІ.

Як відомо, 25 лютого у центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького, 12-14 в будинку обвалилися кілька поверхів

Будинок відселений і належить приватній особі. Обвал стався, коли у будівлі проводили ремонтні роботи.

Раніше рятувальники повідомили, що дістали з-під завалів 5 осіб, рятувальні роботи тривають

Водночас офіційно відомство не повідомило інформації про загиблого, яку перед тим оприлюднила прес-секретар мера Києва Оксана Зинов’єва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...