Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США запропонували ООН різко посилити санкції проти КНДР

П'ятниця, 26 лютого 2016, 01:38

США представили Раді безпеки ООН проект резолюції про різке посилення санкцій відносно Північної Кореї після січневих атомних випробувань.

Про це повідомляє Reuters.

Документ вимагає від усіх країн ООН проводити обов'язкові перевірки всіх вантажів на наявність незаконних товарів, що проходять через їх територію в Північну Корею або з цієї країни. Раніше вони здійснювали перевірки тільки при наявності підозр у перевезенні нелегальних вантажів.

Це рішення покликане закрити пробіл в ембарго зброї для КНДР.

Під "безпрецедентну" заборону, за даними Reuters, потраплять зокрема вантажні автомобілі, всі ракетні й авіазапчастини і компоненти ракетного палива, котрі можуть послужити зміцненню збройних сил країни.

Інші запропоновані заходи передбачають висилку північнокорейських дипломатів, а також складання чорного списку з 17 осіб і 12 організацій, в тому числі північнокорейського Національного Аерокосмічного Агентства, причетних до запуску балістичних ракет.

Дипломати сподівались прийняти проект вже в суботу, але заступник постпреда Росії при ООН Петро Іллічов в бесіді з виданням заявив, що російській стороні буде потрібен час для вивчення деталей плану. Він припустив, що голосування відбудеться не раніше наступного тижня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування