Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Путіна кажуть, що готові поговорити про "борг Януковича"

П'ятниця, 26 лютого 2016, 12:00

Росія, як і раніше, готова обговорювати з Україною реструктуризацію 3-міліардного боргу попри подання позову до суду, але хоче адекватних пропозицій, яких Київ поки що не робить.

Про це заявив глава Мінфіну РФ Антон Силуанов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Якщо говорити про реструктуризацію, то можемо говорити тільки про умови кращі, ніж у комерційних кредиторів. На жаль, наші колеги не надали нам адекватних пропозицій", - сказав він журналістам в п'ятницю.

"Проте, незважаючи на подання позову до Високого суду Лондона, ми готові до розгляду пропозицій української сторони щодо їхнього бачення погашення і обслуговування боргів. Ми не закриті до обговорення. Але ще раз повторюю, нам потрібні адекватні пропозиції", - заявив він.

Нагадаємо, Росія 17 лютого подала позов проти України до Високого суду Лондона щодо стягнення боргу в 3 млрд доларів.

Як повідомлялося, Україна оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед РФ, включаючи борг, взятий урядом Азарова у 2013 році в обсязі 3 млрд доларів, а також борги держхолдингу "Укравтодор" і Конструкторського бюро "Південне" перед російськими банками.

На початку січня поточного року Україна домовилася із Сбєрбанком Росії про реструктуризацію кредитів Державного агентства автомобільних доріг "Укравтодор" і конструкторського бюро "Південне".

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...