Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Активісти під АП вимагають ветувати закон про електронне декларування

П'ятниця, 26 лютого 2016, 12:08

Біля будівлі Адміністрації президента в Києві активісти влаштували пікет з вимогою ветувати закон про електронне декларування.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Мова йде про закон авторства народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Вадима Денисенка про електронне декларування (№3755).

Всього в акції біля адміністрації президента беруть участь близько 20 осіб. Вони тримають плакати "Стоп 3755".

"Справжнім викликом є те, що люстрація в Україні не виконала свого основного завдання – вона не очистила владу від людей, які плутають владу з бізнесом", - заявив народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питання запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв.

За його словами, оскільки більшість українських чиновників є "клептократами", то разом з експертами та європейськими фахівцями був створений механізм електронного декларування.

"Все це є в законодавстві, але парламент зробив крок назад, прийнявши закон Вадима Денисенка, яким фактично руйнується необхідність і зобов'язання декларувати своє майно, і створюються великі дірки в законодавстві. Більше того, чиновники звільняються від кримінальної відповідальності за недостовірне надання даних", - заявив Соболєв.

Тому Соболєв разом з активістами має намір домагатися ветування цього закону. "Я як голова комітету його не підписав. Сподіваюся, що його не підпише і президент", - додав він.

До протестувальників вийшов заступник глави адміністрації президента Олександр Данилюк, який попросив активістів озвучити свої претензії та пообіцяв передати їх президентові України.

Закон №3755 про електронне декларування є одним з чотирьох законів "безвізового пакету" (необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом).

У ЄС заявили, що прийнятий парламентом України закон про електронне декларування (№36755) має бути приведений у відповідність з міжнародними стандартами

Президент України Петро Порошенко 26 лютого 2016 року підписав три з них, а щодо закону про електронне декларування тривають консультації з Європейською комісією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування