Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Порошенко доручив скликати спецзасідання РНБО по Криму

П'ятниця, 26 лютого 2016, 17:38

Президент доручив підготувати спецзасідання РНБО щодо Криму, а уряду  - детальний графік захисту інтересів України в міжнародних судах.

Про це йдеться на сайті президента.

"Крим був, є і залишиться невід'ємною частиною Української держави, а країну-злодія буде примушено повернути вкрадене. Саме так станеться рано чи пізно, яким би тривалим не виявився процес деокупації півострова", – заявив Порошенко.

Від Кабінету міністрів президент очікує детального плану-графіку захисту національних інтересів України в міжнародних судах, притягнення Росії до відповідальності.

Порошенко зажадав від уряду внести на розгляд РНБО питання щодо тимчасового режиму спеціального митного захисту вздовж лінії адміністративного кордону Херсонської області та АРК, а також енергетичної стратегії щодо Криму.

Міністерству оборони та Генштабу Збройних Сил України наказано подати пропозиції щодо істотного посилення військових спроможностей України на Херсонщині та вздовж усього чорноморського узбережжя. 

Порошенко підкреслив, що Україна не визнає і ніколи не збирається визнавати де-юре російськими громадянами тих мешканців півострова, які отримали російські паспорти.

Президент подякував всім кримчанам, які не переривають свого громадянського та духовного зв'язку зі своєю справжньою Вітчизною – Україною.

Особливо Порошенко відзначив "спротив окупантам, який розпочав ще 26 лютого 2014 року та чинить мужній та багатостраждальний кримськотатарський народ, Меджліс та його провідники". 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування