РФ звинуватила Туреччину у обстрілах Сирії

Неділя, 28 лютого 2016, 12:47

Російський Центр з примирення у Сирії повідомив про напад на сірійське місто з боку збройних підрозділів з території Туреччини. 

Про це 28 лютого пише Інтерфакс з посиланням на начальника російського Центру з примирення ворогуючих сторін у Сирії Сергія Кураленка. 

"В ніч на 28 лютого у російський Центр з примирення ворогуючих сторін у Сирії надійшла інформація про напад з території Туреччини на сірійське місто Етт-Телль ель Абьяд збройних підрозділів за підтримки великокаліберної артилерії, яку згодом було перевірено та підтверджено по декількох каналах, у т.ч. - представниками "Сил демократичної Сирії", - повідомив він.

Російський центр звернувся в американський центр з примирення за роз'ясненнями про обстріл території Сирії з боку Туреччини, яка є членом очолюваної США антиіділовської коаліції.

Напередодні ввечері глава представництва сирійського Курдистану у Москві Роді Осман заявив, що турецькі війська обстріляли підконтрольні курдам міста в Сирії - Тель-Абьяд та Услюб.

Разом  з тим на 6 міст у провінції Алеппо на півночі Сирії було здійснено авіаналети.

Про це повідомляє Al Arabia з посиланням на Сирійську обсерваторію з прав людини.

При цьому правозахисники повідомляють, що не знають, чиї літаки здійснили обстріли. 

"Ми не знаємо, чиї літаки завдали ударів і ми також не впевнені, що було порушено угоду, оскільки не зрозуміло, чи були до неї включено ці міста", - повідомив директор обсерваторії Рамі Абдурахман.

Деякі міста, що потрапили під обстріл, контролюються терористами фронту Аль -Нусра та іншими ісламістськими угрупованнями, які не є сторонами домовленостей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування