Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко згадав, як літав у Крим перед "референдумом"

Неділя, 28 лютого 2016, 14:15
Порошенко згадав, як літав у Крим перед референдумом

Верховна Рада АР Крим, коли там 28 лютого 2014 року нібито обговорювалося проведення "референдуму", була заблокована, жодної людини там не було, приміщення охороняв спецназ з РФ, перекинутий до Криму.

Про це 28 лютого заявив президент Петро Порошенко, розповідаючи про свій візит до Криму напередодні незаконного голосування ВР Криму про проведення "референдуму". 

За словами Порошенка, 28 лютого він приїхав до Криму з твердим наміром "змінити ситуацію і з переконанням, що навіть одна людина здатна розвіяти туман кремлівської пропаганди".

"З тих пір мої наміри не змінилися. Крим - це Україна. Усе робив й робитиму для деокупації півострова", - заявив він.

Порошенко зазначив, що під час візиту "намітив провести переговори з депутатами Верховної Ради Криму, президією, главою, і запропонувати все, чого вони бажали. Ми готові були тоді проговорити всі деталі щодо законодавства України, Конституції Криму". 

В аеропорту його зустріла шеренга військовослужбовців, і вони спробували заблокувати його, попросили не їхати до Верховної Ради Криму, а запропонували зустріч "у банно-пральному комплексі за межами Сімферополя".

"Верховна Рада, коли там всередині нібито обговорювався референдум, була заблокована і закрита, жодної людини там не було. І стояло оточення з російських військовослужбовців. З точки зору міжнародного права це був абсолютно чіткий акт анексії", - заявив Порошенко. 

Він додав, що ці військові не були військовослужбовцями Чорноморського флоту РФ, а спеціально перекинутим спецназом з Росії, натренованим саме на захоплення Криму.

Пам'ятаю, як 28 лютого 2014 року я приїхав в український Крим з твердим наміром змінити ситуацію і з переконанням, що на...

Опубликовано Петро Порошенко 28 февраля 2016 г.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування