Пайєтт: Крим постійно присутній у діалозі США з РФ

Неділя, 28 лютого 2016, 15:34
Пайєтт: Крим постійно присутній у діалозі США з РФ

Сполучені Штати не визнають анексію Криму і стурбовані тим, що на півострові порушують права людини. 

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, пише Укрінформ.

"Анексія Криму не зникала з американського дипломатичного радару. Ця проблема є у постійному діалозі з Росією. США не визнавали, не визнають і не будуть визнавати російську анексію півострова і це наша чітка політика", - заявив Пайєтт.

Він додав, що "просто зараз ми зосереджені не на відновлені українського суверенітету, що є нашою довгостроковою метою, а над миром на Донбасі.

"З практичної точки зору це найперша вимога", - зауважив Пайєтт.

Він зазначив, що США не вийшли з переговорів із врегулювання ситуації в Україні, а навпаки - зосереджені, щоб зробити мінські угоди успішними. Америка працює у тісному контакті із Францією та Німеччиною, котрі є провідними у мінському процесі.

"Санкції проти РФ можуть бути переглянуті лише тоді, коли мінські домовленості повністю реалізують. Президент США Барак Обама проговорив цю позицію в розмові із Путіним. Він також зазначив особливу вимогу про надання спостерігачам ОБСЄ повного доступу по всій території України – до міжнародно визнаних кордонів. Жодна з цих речей не відбувається. Поки цього не станеться, ми не говоритимемо про послаблення санкцій", – заявив Пайєтт.

Посол також зазначив, що наразі для держави є найголовнішою складовою єдність між президентом, прем'єр-міністром, урядом і Верховною Радою - з метою підтримки процесу реформ, який був зроблений впродовж минулих 2 років.

Він зауважив,  що українське керівництво продовжує демонструвати тверду прихильність дотриманню вимог, які йдуть із дуже великим багатомільярдним пакетом допомоги від МВФ. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News