Яценюк: Ми працюватимемо єдиною командою

Четвер, 4 лютого 2016, 19:33

Прем'єр Арсеній Яценюк заявляє, що уряд працюватиме єдиною командою і готує план дій на наступні 12 місяців.

Про це він заявив на екстреному засіданні уряду в четвер ввечері.

"Нами прийнято наступне рішення. Працювати єдиною командою, щодо підготовки і оприлюднення чіткого покрокового плану дій на наступних принаймні 12 місяців. План дій передбачає як прийняття законів, так і їх виконання", - наголосив Яценюк.

"План дій передбачає, що міністр, призначений парламентом, несе всю повноту відповідальності за галузь, де працює", - додав він.

"Жоден політик не має права втручатися в діяльність цього міністра і уряду в цілому. Втручатися через власні бізнес-інтереси чи через політичний шантаж і спроби вплинути на рішення того чи іншого міністра чи тої чи іншої державної компанії, яка призначена міністром", - наголосив він.

"Ми це виставляємо, як свої принципи подальшої роботи. Разом прийшли, разом працюємо. Якщо наша місія буде виконана, разом підемо. Але зараз чітко зазначаємо: ми далі будемо боротись", - наголосив Яценюк

"У нас наступний принцип: один за всіх і всі за одного. Ми прийшли єдиною командою, і ми єдиною командою працюватимемо", - заявив він.

Яценюк наголосив, що вимагає "не декларацій, а слідування тому, чого очікує суспільство, народ – чесність , прозорість, відповідальність".

"Відсутність тиску, торгу за посади міністрів, керівників державних компаній, виключно чесна робота, єдність між урядом, президентом і парламентом за принципами, цінностями і підходами", - озвучив Яценюк вимогу.

Перед цим Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський та керівник МОЗ Олександр Квіташвілі, Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко та міністр інформполітики Юрій Стець заявили, що відкликають заяви про відставку.

Водночас міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус не відкликатиме свою заяву про відставку - заявили у його прес-службі.

Як відомо, у середу Абромавичус заявив про рішення піти у відставку. Однією з головних причин він назвав тиск і корупційну діяльність з боку Кононенка, який, за його словами, намагався взяти під контроль державні підприємства.

За словами Абромавичуса, Кононенко протягом року лобіював своїх людей на посаду гендиректора компанії "Укрхімтрансаміак", в якій мав свої інтереси.

"Замість того, щоб допомогти мені скинути регіонала Бондика, завів своїх людей, які в результаті спільно управляють цим підприємством", – заявив він.

Президент Петро Порошенко вважає, що міністр економіки Айварас Абромавичус має залишитись працювати в уряді.

3 лютого, Національне антикорупційне бюро зареєструвало кримінальне провадження за заявою міністра економіки Айвараса Абромавичусапро участь у корупційних схемах народного депутата Ігоря Кононенка.

На своєму засіданні фна своєму засіданні фракція БПП відмовилася вимагати від депутата Ігоря Кононенка скласти мандат, щоб не компрометувати політичну силу.

Фракція БПП на своєму засіданні в четвер відмовилася вимагати від депутата Ігоря Кононенка скласти мандат, щоб не компрометувати політичну силу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування