Павленко та Стець відкликають заяви про відставку

Четвер, 4 лютого 2016, 19:15

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко та міністр інформаційної політики Юрій Стець відкликають заяви про відставку.

Про це вони заявили на екстреному засіданні Кабміну у четвер ввечері.

"Я розумію повну відповідальність за Україну. Я хочу публічно відкликати свою заяву про відставку при виконанні наступних принципів", - зазначив Павленко. 

Зокрема, він озвучив принципи за якими погоджується відкликати свою заяву про відставку.

"Перше - я проти диструктивного політичного тиску на процес здійснення реформ як з боку партії, так і з боку фракцій та окремих депутатів. Друге - я буду наполягати на завершенні усіх розпочатих процесів у сфері дерегуляції, реформи харчової безпеки, земельної реформи, прозорої аграрної приватизації, оновлення кадрового потенціалу та боротьби з економічною агресією з боку РФ,  так і продовження нашої успішної євроінтеграції на європейський ринок", - зазначив міністр.

Павленко додав, що якщо ці принципи не виконуватимуться, "ми не працюватимемо".

Водночас голова Мінінформації Юрій Стець зазначив: "А у мене принцип один - це повна прозорість влади".

"Я публічно оголошую про те, що відкликаю заяву про відставку, але чітко хочу дати зрозуміти органам влади те, що виключно діалог із суспільством може надати нам можливість врятувати соборність України", - сказав він.

За словами Стеця, всі органи влади мають проводити свої засідання у прямому ефірі. Окрім того, щомісяця представники всіх органів влади мають публічно звітувати про свою діяльність.

"Вимагаю, щоб всі телефонні розмови, а також зустрічі із представниками діючих політсил, народними депутатами та представниками бізнес-структур фіксувалися в спеціальному журналі і на першу вимогу надавалися засобам масової інформації", - заявив міністр.

Він також попросив чиновників публічно заявляти про тиск з боку представників політсил і бізнесу.

Як відомо, раніше фракція "Самопоміч" відкликала Павленка з міністерської посади. Сам міністр спочатку виступив проти таких дій політсили, одна згодом передав заяву про відставку до Ради.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець подав у відставку в грудні 2015 року.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування