Абромавичус ходитиме до НАБУ ще мінімум тричі

Понеділок, 8 лютого 2016, 19:39

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що планує цього тижня надати додаткові матеріали детективу Національного антикорупційного бюро України. Загалом заплановано ще мінімум три зустрічі з представниками НАБУ.

 Про це він сказав журналістам після допиту у детектива в НАБУ в понеділок у Києві.

"Мінімум ще три зустрічі найближчим часом. Будемо збирати далі фактаж, думаю, викликатимуть на допит інших якихось людей", - сказав повідомив Абромавичус.

За словами міністра, "це не нормально, коли окремі депутати та інші політики хотіли б мати своїх заступників у міністерствах".

Відповідаючи на запитання про те, чи буде він ще приходити на допит у НАБУ, Абромавичус відповів: "Звичайно, ми домовилися ще цього тижня зустрітися. Все залежить від того, як швидко я зберу матеріал, про який ми говорили".

Він також прокоментував оприлюднене виконавчим директором НАК "Нафтогаз Україна" Андрієм Пасішником листування, в якому нібито в дружньому тоні обговорювалася можливість поділу посад в МЕРТ.

 За його словами, у нього немає такої звички обговорювати кадрові питання з людьми, які не мають до цього безпосереднє відношення.

За його словами, Пасішника він бачив лише кілька разів: один раз на засіданні аукціонного комітету з продажу нафти та раз – заїхав привітати його з Днем народження, коли НАК "Нафтогаз України" був переданий в управління МЕРТ.

Абромавічус зазначив, що у своєму житті він чітко розділяє, з ким веде бізнес, їздить на відпочинок і т. д., і у нього з Пасішником немає нічого такого, що б свідчило про дружні стосунки.

Як відомо, 3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію проведенню його командою реформ.

Міністр звинуватив народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка у блокуванні роботи МЕРТ і чиненні тиску.

На сайті НАБУ 3 лютого з'явилося повідомлення про те, що їхні детективи вже почали перевірку фактів, озвучених Абромавичусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку Кононенка та інших депутатів.

У Бюро зазначили, що Абромавичус буде найближчим часом запрошений для допиту як свідок за оприлюдненими ним фактами.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
Усі новини...