У "Самопомочі" кажуть, що ГПУ незаконно займається Семенченком

Вівторок, 9 лютого 2016, 12:04

У фракції "Самопоміч" стверджують, що Генеральна прокуратура веде незаконні слідчі дії щодо народного депутата Семена Семенченка.

Про це журналістам у вівторок заявили народні депутати фракції Олег Березюк та Семен Семенченко.

 
уп

"На сьогоднішній день ми маємо всі докази, що ГПУ, як апарат утиску держави за визначенням використовується для переслідуванню тих, хто думає інакше", - обурився лідер фракції Олег Березюк.

"У порушення закону про статус народного депутата, в порушення Конституції, регламенту ВР і кримінально-процесуального кодексу слідчими ГПУ, а саме військовою прокуратурою ведуться негласні слідчі дії щодо мене", - зазначив сам Семенченко.

За словами нардепа, йому стало це відомо від добровольців батальйону "Донбас", яким, за його словами, погрожували "посадками", якщо вони не погодяться свідчити проти нього. Він зазначив, що такі дії прокурорів були зафіксовані на відео.

"Ми сьогодні звернемося до НАБУ щодо генерального прокурора Шокіна і військового прокурора Матіоса", - додав Семенченко.

"Я також дізнався, що вчора за дорученням ГПУ, прокуратура Кривого Рогу також почала перевірку заяв щодо погроз (з боку Семенчен6ка - ред.) до начальника поліції, того самого, який побив помічника нардепа Соболєва", - зазначив він.

"Цинізм полягає в тому, що піддається переслідуванню поза межами закону народний депутат України, проти якого є справа, яку досліджують і спонукають інших людей свідчити проти нього. На Семенченка ВР не давала дозволів щодо дослідження його діяльності", - зазначив Березюк.

"Сьогоднішня наша розмова є профілактикою, щоб потім ніхто не говорив, що хтось чогось не зробив. Працюємо разом заради стабільності в державі", - підсумував Березюк.

Він також додав, що висловлені питання буде піднімати на раді коаліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування