Козаченко розповіла, як прокурори ховаються від люстрації

Четвер, 10 березня 2016, 11:24

Прокурорів, які працювали на керівних посадах під час Майдану, "переховують" від люстрації.

Про це під час засідання комітету з питань боротьби та протидії корупції повідомила Директор департаменту з питань люстрації Тетяна Козаченко.

"Хочу зазначити, що в лавах прокуратури перебуває 6 осіб, які безпосередньо під час акцій масових протестів були керівниками, або заступниками прокуратури міста Києва - це Погорілий, Софіїв, Василів, Безкоровайний, Твердохліб і Кровошецький", - зазначила вона.

"Як тільки почалася перевірка, вони були переведені звичайними прокурорами в області", - додала Козаченко.

Вона зауважила, що за законом, їх не мали переводити.

"Їх ховають від люстрації", - зазначила Козаченко.

Вона пояснила, що під час перевірки ГПУ в прокуратурі загалом було виявлено 387 люстраційних посад.

"Також було виявлено, що під люстрацію підпадає 401 особа, із них 311 осіб підпадають під автоматичну люстрацію, 90 осіб мали були звільнені після двох років", - пояснила Козаченко.

Вона додала, що 4 особи з цього переліку і далі перебувають в органах прокуратури: це головний бухгалтер, який займав цю посаду при всіх генеральних прокурорах, керівник генеральної інспекції внутрішніх розслідувань і безпеки, заступник судового департаменту прокуратури, "яка 19 лютого отримала від Пшонки премію за вирішення складних питань прокуратури під час масових протестів".

"Так само йдеться про в.о. прокурора Києва, який не тільки не був звільнений, а якому була ввірена столиця", - зазначила вона.

Водночас Козаченко зазначила, що перевірка прокуратури Києва ще не закінчена.

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News