Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РФ сказали, коли дадуть відповідь про передачу Україні Сенцова та інших

П'ятниця, 11 березня 2016, 11:05
У РФ сказали, коли дадуть відповідь про передачу Україні Сенцова та інших

Міністерство юстиції РФ отримало звернення від України про передачу режисера Олега Сенцова і ще трьох засуджених громадян України та розгляне його протягом 30 днів.

Про це повідомляє Тасс із посиланням на прес-службу Мін'юсту РФ.

"Звернення міністерства юстиції України щодо Сенцова, Кольченка, Афанасьєва та Солошенка надійшли до Мін'юсту Росії 10 березня факсимільним зв'язком. Термін розгляду документів становить 30 днів", - повідомили в Мін'юсті.

У відомстві також зазначили, що Росією і Україною розглядаються клопотання про передання 13 росіян, засуджених українськими судами до позбавлення волі для відбування покарання в Росії.

У міністерстві пояснили, що питання передачі засуджених між Росією і Україною регулюються Конвенцією про передачу засуджених осіб 1983 року і Кримінально-процесуальним кодексом РФ.

"На підставі звернень, що надійшли Мін'юст витребує з ФСВП необхідні українській стороні документи щодо зазначених засуджених, передбачені названою конвенцією", - роз'яснили в Мін'юсті.

"При їх надходженні документи будуть перевірені на відповідність положенням конвенції, в тому числі на наявність або відсутність підстав, що перешкоджають передачі засудженого", - сказано в повідомленні. Потім документи будуть направлені українській стороні для розгляду по суті.

"При отриманні з міністерства юстиції України необхідних документів, в тому числі судового рішення про визнання та виконання на території України вироку російського суду, Мін'юст РФ направить їх у ФСВП для внесення подання до суду в порядку, передбаченому КПК", - повідомили у відомстві.

І вже остаточне рішення про передачу засудженого відповідно до російського законодавства приймається в судовому порядку.

"Що вступило в силу рішення суду Мін'юстом Росії направляється до Мін'юсту України в якості підстави для передачі засудженого в Росії громадянина цієї держави з проханням дати доручення компетентним органам зазначеної держави узгодити питання фактичної передачі засудженого зі ФСВП", - додали в Мін'юсті.

Російський суд визнав винними в тероризмі кримчан Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва та Олександра Кольченко.

25 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, його пособник Олександр Кольченко - до 10 років колонії суворого режиму. Афанасьєва засудили - до семи років колонії.

Ще один громадянин України, 73-річний екс-гендиректор державного підприємства "Виробниче об'єднання "Знамя" (Полтава) Юрій Солошенко визнаний в Росії винним у шпигунстві.

14 жовтня минулого року Мосміськсуд засудив його до 6 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування