Поліція видворила з України грузинського "злодія в законі" Куршу

Субота, 12 березня 2016, 12:33

11 березня на території Києва поліцейські затримали 43-річного громадянина Грузії Гочу Кахідзе, відомого у кримінальних колах під прізвиськом Курша.

Він нелегально проник в Україну після депортації в 2014 році, його знову видворили з країни, повідомляється на сайті Національної поліції.

Поліцейські разом із представниками Державної міграційної служби з'ясували, що затриманий громадянин не той, за кого себе видає: раніше він мав прізвище Джинчарадзе.

Крім того, за наявними обліками Інтерполу, затриманий належить до категорії осіб із кримінальним статусом "злодій у законі" і має кримінальне прізвисько "Курша". Чоловік був неодноразово засуджений на території Росії та Грузії.

За даними Інтерполу, Гочу Кахідзе (Джинчарадзе) "коронували" у 1992 році у Москві (РФ), на 50-річному ювілеї найвпливовішого в Росії "злодія в законі" Зурі Цинцадзе, при підтримці "злодія в законі" Юрія Кирія.

"За підтримання "злодійських традицій" та пропагування їх серед представників криміналітету, особливо молоді, Гоча Кахідзе (Джинчарадзе), який на той момент мав статус "авторитета" у кримінальному середовищі, отримав у кримінальних колах статус "злодій в законі", - йдеться у повідомленні.

"На даний час він підтримує відносини з одним із лідерів найвпливовішого Сухумського клану "злодіїв у законі" Асланом Кобуладзе на прізвисько "Аслан Батумський", - уточнює поліція.

За даними правоохоронців, до кола знайомих затриманого входить ще один "злодій в законі" на прізвисько "Лавасоглі Батумський". Його правоохоронці затримали наприкінці жовтня 2014 року і видворили з України у листопаді того ж року.

У вересні 2014 року "Куршу" вже затримували і депортували із забороною в'їзду на територію України на 3 роки.

Наразі рішення суду про депортацію затриманого з України вже виконано.

Перший заступник голови Національної поліції України Вадим Троян заявив, що зараз більшу частину так званих "злодіїв у законі" курує ФСБ Росії, а самі вони мають вплив на деяких людей у владі.

"І до нас Росія направляє їх зі зрозумілих причин, не з "братської" любові", - вважає Троян.

" ВОР " — ЧЕЛОВЕК, СИСТЕМАТИЧЕСКИ СОВЕРШАЮЩИЙ ВОРОВСТВО: Вчера на территории г. Киева был задержан криминальный авто...

Posted by Vadim Troyan on Friday, March 11, 2016

Він додав, що у разі прийняття Верховною Радою спеціального закону про відповідальність для "злодіїв у законі", який вже опрацьовано і подано на розгляд парламенту, правоохоронні органи отримають додатковий важіль впливу на прояви організованої злочинності в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування