Австрія, Угорщина та Чехія найбільш вразливі до російської пропаганди - ЗМІ

Неділя, 13 березня 2016, 09:56

За інформацією західних спецслужб в Росії складений своєрідний рейтинг країн, що найбільш вразливі до російської пропаганди.

Про це йдеться у дослідженні німецького видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

За інформацією видання, за цим рейтингом найбільш вразливими до російської пропаганди визнані три держави: Австрія, Угорщина і Чеська Республіка. Німеччина ж розмістилася всередині списку.

Найменш вразливими до впливу російської пропаганди у Росії визнають Велику Британію, Естонію та Данію.

Видання стверджує, що нині дестабілізація в інформаційному просторі Німеччини є пріоритетним завданням для російських спецслужб.

Найбільш важливими темами для "розкручування", відзначає видання, стали теми напливу біженців та так звана справа Лізи.

Незважаючи на те, що німецька влада дуже швидко засвоїла "уроки Кельна" і швидко провела розслідування "справи Лізи", історія набула розголосу і призвела до загострення двосторонніх німцецько-російських відносин.

Журналісти видання відзначають, що загроза інформаційної війни проти Німеччини залишається наразі дуже актуальною.

Понад те, Росія свідомо проштовхує  пропаганду і сприяє розвитку політичних сил всередині країн ЄС, які налаштовані скептично щодо майбутнього Євросоюзу для того, щоб "вбити клин" між країнами ЄС.

В якості прикладу FAZ наводить активність ультаправих в Угорщині (партія Йоббік) і правої популістської Партії свободи в Австрії.

Зокрема, політики австрійської Партії свободи Йоханнес Хюбнер і Йоганн Гуденус виступали за визнання анексії Кримського півострова в березні 2014 року.

Раніше повідомлялося, що всередині лютого заступник голови зовнішньої розвідки ФРН Гідо Мюллер і президент Федеральної служби захисту конституції Ханс-Георг Маасен поінформували парламентський контрольний орган Бундестагу (PKGr) про спроби РФвтрутитися в німецьку політику з допомогою пропаганди.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування