Марушевська подала в НАБУ заяву про "схеми" в Одеському порту

Неділя, 13 березня 2016, 11:42
Марушевська подала в НАБУ заяву про схеми в Одеському порту

Справу щодо можливої корупційної схеми, у якій замішана компанія "Євротермінал" в Одеському порту,  передано до НАБУ.

Про це заявила глава Одеської митниці, заступниця глави Одеської ОДА Юлія Марушевська.

За її словами, хтось вирішив, що можна відтворити корупцію, монополізувавши в'їзд до Одеського порту.

"За допомогою міської ради розставили дорожні знаки так, щоб усі вантажівки проїжджали через територію "Євротерміналу", а сама компанія за проїзд збирає по 20 доларів. В'їхати на територію порту інакше без порушення правил - неможливо", - зазначила вона.

За її словами, компанія "Євротермінал", яка раніше заробляла на послугах, пов’язаних з митним оглядом, немає статусу портового оператора.

"Можливо, для сприяння заробітків приватної компанії керівництво АМПУ запропонувало приєднати "Євротермінал" до території порту, щоб компанія отримала статус портового оператора. Про це бажання відкрито заявляє і сама компанія", - додала глава митниці. 

"Ми не будемо давати свою згоду на включення "Євротерміналу" в територію порту. Не будемо брати участь у схемах, за якими надаватиметься перевага якимсь компаніям над іншими операторами. Усі власники вантажу, експедитори повинні мати доступ до порту і не бути заручниками окремих корупціонерів", - додала Марушевська. 

Справу щодо можливої корупційної схеми, в якій замішана компанія "Євротермінал" в Одеському порту, передала до НАБУ. Хто...

Опубликовано Yulia Marushevska 12 марта 2016 г.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...