Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС може ввести санкції проти Ірану - МЗС Франції

Понеділок, 14 березня 2016, 04:16

Франція попередила, що ЄС може застосувати санкції щодо Тегерана через випробування минулого тижня балістичних ракет Корпусом вартових Ісламської революції.

Про це 13 березня повідомив міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро після зустрічі в Парижі з держсекретарем США Джоном Керрі та кількома європейськими колегами, передає "Радіо Свобода".

"У разі необхідності, санкції будуть прийняті", - зазначив він.

Таким чином Ейро підтвердив, висловлену раніше позицію західних лідерів, що в разі доведення факту запуску ракет, це буде розглядатися як порушення Іраном резолюції Ради безпеки ООН.

Про санкції також заявив і Джон Керрі, зазначивши, що іранські балістичні ракети розміщені на "довшій, аніж дозволена для балістичних ракет відстані, що може мати потенційну загрозу для країн регіону і за його межами".

Очікується, що ракетні випробування Ірану будуть обговорюватися міністрами закордонних справ ЄС на засіданні 14 березня. Вашингтон також звернувся до Ради безпеки ООН з проханням обговорити це питання.

Корпус вартових Ісламської революції заявив, що провів випробування декількох балістичних ракет по всій країні 8 березня. Іран стверджує, що запуск ракети був частиною військових навчань. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування