Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Матіос: прокуратура - не "Моссад" - дістати Єжеля не може

Понеділок, 14 березня 2016, 09:39
Матіос: прокуратура - не Моссад - дістати Єжеля не може
Андрій Товстиженко, ZN.UA

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос констатує, що Україна не має можливості повернути з Білорусі екс-міністра оборони Михайла Єжеля, якого підозрюють у недбалості.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Сегодня", оприлюдненому в понеділок.

За його словами, адмірал запасу Єжель тривалий час знаходиться в одному з лікувальних закладів міноборони Білорусі.

"Ми не проводимо диверсійних операцій на території інших країн, як, наприклад, ізраїльська спецслужба "Моссад", - це не передбачено українським законом", - зазначає Матіос.

"...якщо Єжель знаходиться на території іншої держави і, судячи з офіційних повідомлень, хворіє, у нас за законом немає іншого виходу, крім як чекати, коли він одужає. Виїхати і перевірити цей факт в Білорусі - такої можливості у нас немає", - заявив прокурор.

На уточнююче запитання, в чому звинувачують Єжеля, Матіос відповів:

"У повідомленні про підозру вказується на неналежне виконання ним службових обов'язків при узгодженні в 2011 році переліку майна ЗСУ, яке підлягало відчуженню. Рішення тодішнього міністра оборони призвело до неправомірного відчуження двох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС суб'єкту підприємництва, що зумовило матеріальну шкоду державі на суму понад 24 млн грн".

За словами прокурора, в ході досудового слідства було встановлено місцезнаходження літаків, комплектуючих до них, накладено арешт і попереджено подальшу їх реалізацію до Росії.

(Пред'явлені йому звинувачення Єжель спростовує, вбачаючи в них політичний підтекст. "Ніяких злочинів я не скоював, від слідства не ховаюся, моє місцеперебування прокуратурі відомо", - заявив екс-міністр виданню "Сегодня").

Матіос також розповів, хто ще з воєначальників знаходиться в розшуку.

"Екс-начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Ільїн. Цей адмірал розшукується за участь у злочинній організаціїї та дезертирство. Командувачеві Військово-Морськими силами контр-адміралу Березовському, заступникам командувача контр-адміралу Шакурову і віце-адміралу Єлисеєву звинувачують у дезертирстві і державній зраді".

 
сегодня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...